Uitgelicht: 2 bronnen van schrijftalent specifiek voor SEO

Je weet misschien al dat het uitermate cruciaal is om goed gevonden te worden op het internet vandaag de dag. Het probleem is de lat online legt erg laag. Iedereen met een paar euro’s op zak kan een website in elkaar flansen en laten hosten en meedingen naar hoge posities in Google. Wat maakt het verschil? Content. Content is nog immer koning. Er gaat helemaal niets boven goed geschreven teksten. Een Google medewerker gaf het laatst nog aan het gaat om AI, teksten en links. Nou AI en links kun je niet zoveel aan doen. Ik ben een vogel in de hand principe aanhanger, besteed alleen aandacht aan dingen waar je invloed over kunt uitoefenen.

Veel organisaties laken echter een echt goede schrijver. En dat is nog geeneens genoeg de schrijver moet zich ook bewust zijn van wat de zoekmachines belonen. Het dus om zoekmachine vriendelijke teksten. Maar waar vind je nu die aanwinsten voor jouw organisatie?

1. Upwork

Dit is een bekend Amerikaans freelance platform. Er zijn hier ook veel Nederlanders en Vlamen dus daar hoef je je niet zorgen over te maken, meer dan genoeg NL talent. Mocht je behoefte hebben aan Franse of Spaanse teksten, die kun je hier ook zonder moeite vinden. Het systeem werkt goed, wij zijn hier nog nooit opgelicht. Het systeem is zo opgezet met een escrow, een tussen bemiddelaar. De tekstschrijver levert het werk in, jij kunt beoordelen en pas als je het goed genoeg vind wordt de tekstschrijver betaald. Er kunnen beoordelingen geschreven worden dus je kan op voorhand ook goed inschatten of iemand doorgaans goed werk aflevert. Het enige nadeel is wel dat Upwork een beetje een middle man is wat betekent dat ze een fee nemen voor elke transactie.

2. Lokaal bureau

Het moet gezegd worden, het probleem met freelance tekstschrijvers is dat je ze niet in levende lijve doorgaans kan ontmoeten. Vaak zijn het digital nomads aan de andere kant van de wereld. Ik persoonlijk vind het fijn om samen te werken met een team van mensen die ik eerst in vlees en bloed ontmoet. Zo ben ik woonachtig in Tilburg. En wij werken al jaren naar tevredenheid samen met het lokale Swaans. Wij kwamen daar eerst op koffie en hadden direct er een goed gevoel bij. In de tussentijd na oplevering van projecten ook bij hen op kantoor langsgekomen. De details zijn overigens als volgt:

Adres: Bruijellestraat 4, 5048 AE Tilburg
Telefoon: 013 460 0339
URL: https://www.swaanscommunicatie.nl/

Maar voor kleinere opdrachten benutten we ook nog graag Upwork. Eigenlijk zijn beide onmisbaar.