Email marketing

Het eerste wat bij me opkwam bij email marketing is dat je marketing via de mail doet, en dat bleek ook goed te zijn, ik ga jullie meer informatie geven over email marketing en hopen dat jullie het dan snappen.

Wat is email marketing precies ?

Iedereen kent het woord “ marketing “ en “ e-mail “ wel. Als je dat aan elkaar vastplakt krijg je e-mail marketing. Maar wat is dat nu precies..?

Marketing is dat je een product of dienst wilt verkopen. Je wil mensen informeren over jouw product en dat doe je aan de hand van marketing en sales. Met email marketing maar je eigenlijk gewoon weg gebruik van je email, heel eenvoudig. Je stuurt mensen of potentiële klanten een email met daarin informatie over jouw product en hoe je het wilt gaan verkopen en waarom jouw product het beste is. Je kan bijvoorbeeld ook een nieuwsbrief sturen. Met daarin informatie wat er de afgelopen week is gebeurt en wat je hebt gedaan om alles goed te laten lopen. Hierin kan je ook zetten wat jullie volgende week gaan doen en wat de mensen van jou kunnen verwachten en van jouw bedrijf. Email marketing komt door de groei van het internet steeds meer voor en word steeds gewoonlijker. In een zin samen gevat, “ je verkoopt jouw product of dienst via de email “.

Waarom email marketing ?

Het internet breidt zich de laatste jaren heel erg uit, met alle nieuwe technologieën weten ze steeds meer. de email hoort daar ook bij, iedereen gebruikt de email hetzelfde als een bericht versturen. Het wordt een gewoonte om het via de email te doen. Ook de jeugd gebruikt het steeds meer. Met de email bereik je iedereen. Van Amerika tot Australië. Het is heel handig. Sommige mensen vinden het moeilijk om sociaal mensen te benaderen. Daarom doen die mensen het vaak via de email omdat ze toch heel goed zijn in het vak. Het is voor hun ideaal om het via de email te doen. Ze hoeven zich dan geen zorgen te maken dat ze het fout doen en hebben dan geen last van faalangst.

Conclusie

Mijn conclusie is: de email word steeds vaker gebruikt en wordt steeds beter. Steeds meer mensen hebben er profijt van. Ik denk dat later meer mensen de email gebruiken dan bijvoorbeeld whatsapp, of facebook. Hoop dat jullie wat hebben geleerd.