Linkbuilding uitbesteden lees hier de specialiteiten van een SEO expert

Je kunt er niet meer om heen. SEO is een bewezen manier om organisch hoog in de zoekmachines te ranken. Waarschijnlijk heb je al wat SEO tips toegepast zoals het optimaliseren van je webteksten. Toch ben je nog niet tevreden met je rankings, want je weet dat links naar jouw website ook belangrijk zijn. Maar hoe dat je dat? Je zou een SEO expert in de hand kunnen nemen. Deze experts beschikken namelijk over enkele specialiteiten die jou ondersteunen om hoger te ranken. Bovendien kun je aan zo’n expert ook je linkbuilding uitbesteden

SEO een korte uitleg

SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’. Het is eigenlijk een verzamelnaam van verschillende technieken. Deze technieken zijn erop gericht om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines waardoor je in de organische zoekresultaten hoger ranked. Je verbetert als het ware je zichtbaarheid in de zoekmachines. Enkele bekende zoekmachines zijn Google en Bing. Maar tegenwoordig, komt DuckDuckGo ook om de hoek kijken. SEO bestaat uit drie elementen: 

  1. techniek
  2. content 
  3. autoriteit

Je kunt zelf aan de slag gaan met SEO, maar je kunt ook je SEO uitbesteden. Dit laatste is voor verstandig als de kennis en ervaring mist om bovengenoemde punten zelf op te pakken. 

Waarom komt linkbuilding om de hoek kijken? 

De elementen techniek en content laat ik even voor wat het is. Maar op het laatste genoemde punt ga ik dieper in. Autoriteit heeft te maken met het aantal verwijzende links naar jouw website. Maar ook met de kwaliteit en relevantie van deze links. Volgens SEO experts is, autoriteit, het moeilijkste van de drie elementen. Vooral, omdat je niet altijd in de hand hebt welke pagina’s linken naar jouw website. Vaak zien we dat de rankings van een website achterblijven, omdat er een autoriteitsprobleem is. Zo kan is de techniek geoptimaliseerd zijn als ook de content, maar mist de website kwalitatieve en relevante externe links vergeleken met de concurrenten. Je zult dan ook aan de slag moeten met het regelen van van zogenoemde ‘backlinks’ die verwijzen naar jouw website, om door de zoekmachine boven je concurrenten verkozen te worden. Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd. 

Linkbuilding uitbesteden aan een SEO expert

Zoals eerder aangegeven kun jezelf aan de slag gaan met SEO, dus ook met linkbuilding, maar je kunt ook je SEO en daarmee je linkbuilding uitbesteden aan een SEO expert. Maar waarom zou je dat doen? Heel simpel. Een SEO expert zal in de meeste gevallen beschikken over enkele specifieke SEO specialiteiten die jij niet bezit. Hieronder leg ik uit welke specialiteit dit zijn ten aanzien van linkbuilding.

1. Ze kennen de gevaren van linkbuilding  

Linkbuilding klinkt zo makkelijk. Je gaat, op zoek naar websites en benaderd hun om een link te mogen plaatsen. Maar het lukraak plaatsen van links is niet zo’n goed idee. De website moeten namelijk relevant zijn voor jouw website als ook autoriteit hebben. Zoekmachines hebben vrij snel door als dit niet het geval is waardoor ze al snel geen rekening houden met de door jou geplaatste links. Daarnaast zijn er ook nog andere gevaren. Zo het moeilijk voor jou om te bepalen welke waarde een bepaalde backlink heeft. Een SEO expert weet dit door ervaring wel. Ook is een overdaad aan links plaatsen geen goed idee. Het hebben van een linkbuilding strategie is dan ook belangrijk. 

2. Ze weten waar een natuurlijk linkprofiel uitbestaat 

Je gaat met goed vertrouwen aan de slag met linkbuilding. Je plaats hier en daar een link en je denk daar goed aan te doen. Maar zoekmachines kijken ook naar je linkprofiel. Is deze niet natuurlijk, dan kan het zijn dat je website penalty krijgt. Hierdoor zakt je website in de rankings en is je investering voor niets geweest. Je moet dan ook een natuurlijk linkprofiel op bouwen. Een SEO expert weet hoe die een natuurlijk linkprofiel voor jouw website kan op bouwen. Want een natuurlijk linkprofiel bestaat uit links van gevestigde websites met veel bezoekers, kleine websites, private network blog als directories. 

3. Ze beschikken over een groot netwerk   

Het zoeken naar geschikte websites is zonder netwerk een ‘helse’ klus. Want je moet eerst zoek naar relevante websites met een aanzienlijke autoriteit. Daarna moet je de eigenaar van de website benaderen om een link te mogen plaatsen en wachten op een antwoord. In veel gevallen beschik een SEO expert over een groot netwerk met geschikte websites, waarop links naar jouw website geplaatst kunnen worden. 

4. Ze hebben de tijd om een sterk linkprofiel te bouwen  

Ja het inschakelen van een SEO expert kost geld. Maar wist je dat het opbouwen van een sterk linkprofiel veel tijd kost? En tijd is geld. Daarom is het vaak goedkoper om een SEO expert in te huren. Dit komt onder andere door dat deze experts beschikken over een groot netwerk van website waar ze links op kunnen plaatsen. Daarnaast is het lukraak plaatsen van links, zoals hierboven benoemd, een gevaar voor jouw autoriteit. Waar jij zelf misschien een kwartier doet over het beoordelen van een website, ziet een expert in een oogopslag of het een kwalitatief goede website is.